lauantai 4. lokakuuta 2008

Pentujen odotusta

No nyt on varattuna Rintulle röntgenaika. Mennään tiistaina katsomaan kuinka monta mussukkaa siellä massussa oikeasti on. On sitten helpompi kun synnytyksessä tietää mitä odottaa.

Vähän oli kyllä pettymys, kun eläinlääkäriin soittaessa sain kuulla, ettei siellä olekaan enää synnytyspäivystystä. Täytynee vielä selvitellä, josko jossain muualla olis. Ei tarttis sit olla Pieneläinklinikan päivystyksen varassa. Soukassa Ilmeisesti olis joku joka päivystäis 100 euron hinnalla. Onkohan tuo sitten per vuorokausi vai per synnytys, tiedä häntä. Onneksi synnytysavuksi on lupautunut kokenut koirakätilö Riitta, melkein naapurista. Riitta on äidin työkaveri ja oli mukana äidin koiran, Sopun, synnytyksessä.

Kotona alkaa vähitellen olla valmista pentujen tuloa varten. Pentulaatikko puuttuu vielä, sen saan äidiltä. Isä rakensi hienon laatikon Sopua varten, ja nyt Riina saa sen käyttöönsä. Sitten pitää hankkia kaikenlaisia juttuja siiheksi kun pennut lähtevät liikkeelle. Suunnitelmissa on laittaa lattialle tasapainoilutehtäviä, erilaisia pintoja jne, että tottuvat sellaisiin pienestä asti. Hiekkalaatikko ja vesiallas olis makeet, mutta en nyt kuitenkaan ihan niin pitkälle ajatellu mennä.

Koirat ovat nyt olleet vanhempien luona hoidossa, kun olen yövuorossa. Riinalle olis jo ihan liian pitkä aika olla pissaamatta koko vuoron ajan. Nyt kun vanhemmat ovat kylpyläreissulla, on Aila hoitamassa koko katrasta. Ajatelkaa, miten ovat kilttejä! Riina kuulemma hakee viileää paikkaa, eikä ollut itse hypännyt sohvalle. Ruokahalu Rintulla on ihan mieletön. Pentupapanaa menee neljä desiä päivässä, ja tyttö vaan pysyy hoikkana. Massu kyllä kasvaa, mutta kylkiluut tuntuvat samalla tavalla kuin ennen tiineyttä. Tiistaina oli niin nälkä, että kesken syömisen piti käydä äkkiä mukana muiden koirien namijaossa, ja sitten taas juosta vauhdilla takaisin kupille. Namijaossa oli kuitenkin kyse yhdestä koirannappulasta lisää.

Aila oli tuntenut tänään (hmm… yökön tänään on muiden eilen) pentujen liikkeitä kolmessa paikassa. Oih ja voih tätä odotusta!

Ei kommentteja: