perjantai 24. lokakuuta 2008

Kotona jälleen

Pirre pääsi kotiin alkuillasta. Se oli saanut hyvää hoitoa ja lääkkeitä vaivoihinsa. Sillä oli ollut veren kalium matalalla, joten oli saanut myös lisää sitä. Kivunhoito oli aloitettu heti, ja Pirre olikin piristynyt aamuksi. Sillä on nyt opioidilaastari 3vrk ajan ja tarvittaessa lisäksi toista opioidia, jos vaikuttaa vielä kivuliaalta. Lääkkeet ovat samoja joita meillä käytetään töissä, ovat tositosi vahvoja. Ja sen taas näkee selvästi Pirren silmistä. Parempi silti että on vähän pöllyssä kuin että olis kipeänä. Huomisesta aletaan kokeilla varovasti ruokailua. Pirre tosin ei voi ymmärtää, miksei nälkäistä koiraa voi ruokkia. Se ei ymmärrä, vaikka kuinka koittaa selittää, että haiman pitää nyt antaa levätä.

Eilen oli vallalla hurja kodin desinfiointihysteria. Se johtui siitä, että aluksi luultiin haimatulehduksen olevan seurausta liikkeellä olevasta, herkästi tarttuvasta mahataudista. Eli sitä mahapöpöä koitettiin estää tarttumasta Riinaan ja penneleihin. Nyt kun oireiden ja löydösten perusteella ollaan päästy päättelemään asioita paremmin, ovat nuo mahaoireet jotuneet ilmeisesti haimasta. Eli oleminen muuttuu normaalimmaksi sen suhteen. Koiria pidetään silti vielä erillään toisitaan, mutta nyt sen kipulaastarin takia. Se kun sisältää sellaista myrkkyä, että syötynä se voi koitua koiran kohtaloksi. Pirre joutuu käyttämään kauluria, ettei pääse nuolemaan laastaria.

Mutta parempaan päin siis ollaan menossa :)

Ai niin. Pirren papereissa luki, että se on ihana, kiltti ja suloinen koira. Kenelle se sitten on uutinen, on eri asia, mutta hyvältä se tuntui lukea.

1 kommentti:

Aila kirjoitti...

Oli ihana nähdä Pirre eilen yöllistä paremmassa kunnossa ja saada tytteli mukaan lääkäristä. Pirpana on vähän väliä mielessä. Toivottavasti toipuminen jatkuu hyvin.