perjantai 22. elokuuta 2008

Päivityksiä kesältä: Äsämmät

Olipa taas mukava viikonloppu. Lauantaina poltin naamani ja sunnuntaina hytisin vesisateessa. No, vitsi vitsinä, vaikka totta toinen puoli. Agilityn SM-kisat käytiin siis tänä viikonloppuna Varkaudessa. Lähdimme seurakaverini, toisen Anun, kanssa Varkautta kohti perjantaina puolilta päivin. Kisapaikka katsastettiin tietenkin välittömästi, ja todettiin hyväksi. Teltat ja häkit pystytettiin valmiiksi viikonloppua varten. Normaalit kuviot siis.

Lauantai oli aurinkoinen ja lämmin päivä. Pieni tuuli vähän viilensi ilmaa, mutta kaiken kaikkiaan oli varsin kesäistä. Kisattiin joukkueiden ja seurojen mestaruudesta. Pirre oli mukana KKK:n mini-joukkueessa, ja lähti ensimmäisenä radalle. Pirren tulos oli 0 aikaan -6,15. Pirre kompuroi mutkaputkessa. Iso osa radasta meni sen jälkeen vähän normaalia hitaammin, kunnes loppusuoralla Pimpula taas kiihdytti täyteen vauhtiin. Seuraavana starttasi Martina Stjernberg & Jack Russelin terrieri Tilda tehden virheettömän radan. Pieni ihanneajan ylitys toi tuloksen 1,33. Heidän jälkeensä vuorossa oli Minna Viitanen ja kääpiösnautseri Rosso teki hienon nollaradan aikaan -2,78. Ankkurina startannut sheltti Nekku teki Sini Erikssonin kanssa joukkueen kovimman nollan aikaan -7,39. Yhteistuloksella -16,32 saimme joukkue hopeaa! Kisan voitti Tornion TORKK ja kolmanneksi tuli Järvenpään JAU. Medeissä KKK sijoittui kuudenneksi tuloksella 10 ja makseissa viidenneksi tuloksella -35,97. Maksien voittajan LAW:n nopeus oli ylivoimainen, kolmen koiran yhteistulos oli -56,01. Niin ja aurinko siis paistoi koko päivän niin, että vaikka kuvittelin lisäileväni aurinkovoidetta yhtenään, pääsi tuo naama silti vähän punertumaan.

Tänään kisattiin yksilömestaruuksista. Vesisateessa. Välillä satoi kaatamalla, kuten esim. silloin, kun Pirren vuoro oli juosta hyppyrata. Kolme rimaa putosi. Lopussa en enää jaksanut korjata Pirren linjaa, vaan päästin sen valumaan ja hyppäämään vika esteen väärin päin. Riina teki ennen Pirreä hienon nollan, jolla olimme kolmansina eka radan päätyttyä. Eroa kärkeen oli vajaa sekunti. Finaaliradan eka hypyllä Riinan ponnistus jotenkin luisti, ja Tiina törmäsi päin ensimmäistä rimaa. Sen seurauksena se juoksi kakkosesteen ohi luokseni sen näköisenä, että ”Näiksä mitä se rima teki? Yritti mut kampata! Outoa!”. No, siitä jatkettiin sitten sen kympin kera eteenpäin. Jo seuraavassa mutkassa päästin Tinttulaisen valumaan, ja sehän sujahti putken väärään päähän niin että viuhuna kävi. Jatkettiin rataa niin kuin mitään ei oliskaan käynyt. Melkein koko viikonlopun kohokohta tuli seuraavana: 90 asteen kepeille meno, avokulma, vauhtia, joo olihan sitä. Ykkösvälistä näkyi suoraan A:n alastulo. Ja ei kun sukkana sisään! Loppu rata menikin sit tosi hienosti. KIITOS KAVERIT (toki muutkin) kannustuksesta, olette ihania kun jaksatte huutaa mut vireseen. Sini ja Nekku olivat parhaita Kirkkiläisiä sijoittuen neljänsiksi. Medien paras Kirkkonummelainen oli Jari Laitinen ja koikkeri Hugo. Makseista finaaliradalle pääsi vain Christa Savolainen groenendael Daran kanssa.

Ei kommentteja: