sunnuntai 24. elokuuta 2008

Cockerikoulutusta Purinalla

Vietin tänään Ninan kanssa sadepäivää kouluttamalla Cockerspanieleita Purinalla. Brita haki meidät kotoa aamu kahdeksalta. Koirat pääsivät mukaan, kun tuntui kurjalta jättää niitä yksin kotiin. En sitten tiedä oliko niillä siellä mukavampaa, kun eivät päässeet radalla. Ainakin saivat maistaa vähän pitsaa. Niin ja Riina rapsutuksia. Sen mielestä oli mahtavaa, kun se ruokatauolla löysi useampien vieraiden jalkojen joukosta kahdet tutun hajuiset. Brita ja Nina kun treenaavat samassa Haisuli-ryhmässä Rintun ja minun kanssa. Eihän se treeneissä käy samalla tavalla ihmisiä tervehtimässä - korvat takana, häntä heiluen, vasten hyppien ja naama loistaen. Treeneissä treenataan ja tuttujen suoritukset haukutaan. Pirren mielestä siellä saattoi tohottaa ihan normaalisti.

Cockeri-ihmiset olivat mukavia. He tekivät tosissaan töitä koiriensa kanssa, säilyttäen samalla positiivisuuden. Sellaisessa ilmapiirissä ei päivä edes tuntunut pitkältä. Niin taipuivat cockeritkin pienille teille, etten olis etukäteen osannut arvata että ihan pienille. Kaikki palkkasivat kiitettävästi koiria, mikä oli varsin erityistä ja hienoa! Ohjauksiin tuli reilusti lisää rohkeutta, samoin kuin luottamusta itseen ja koiraan. Toivottavasti liikkuminen, rohkeus ja luottamus säilyvät jatkossakin.

Nyt ollaan väsyneinä kotona. Koirat nukkuvat tyytyväisinä. Tyytyväisinä siitä, ettei niiden tarvi enää lähteä käymään kaupassa ;)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ja missä on Purina?

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Kun bloginpitäjä lähti lomailemaan koirineen, niin vastaan hänen puolestaan:
Purina-Areena on Helsingin Agility Urheilijoiden rakennuttama halli Helsingin Konalassa.
http://www.helsinginagilityurheilijat.fi/purina-areena/
t. Leila

Anu kirjoitti...

Äitipä tuossa jo vastasikin kysymykseesi. Purina-Areena on agilitykansan "the paikka" pääkaupunkiseudulla. Siellä järjestetään kisoja useana viikonloppuna ympärivuoden. Lisäksi se on ahkerassa treenikäytössä. Hallilla on myös iso ulkokenttä. Puitteet ovat loistava: sunnuntain treeneissä pyöri neljä rataa yhtäaikaa, eikä olo käynyt lainkaan ahtaaksi.