perjantai 22. elokuuta 2008

Kesän päivityksiä: Karsinnat

Karsintaviikonloppu takana. MM-kisohin pääsen turistina…

Tänä vuonna ei radoille löytynyt samaa potkua kuin vuosi sitten. Tulihan siellä parit nollat tehtyä, mutta enemmän niissä oli pakkonollan makua. Ihan onnistuneita paikkoja radoilla oli mukana, ja paljosta jäi ihan hyväkin mieli. Mutta kun sunnuntaina iltapäivällä katseli tuloslistaa, niin kyllä mieleen hiipi ajatus siitä, että miksei sitä saanut itsestään nipistettyä vähän enemmän. Lauantain eka rata varsinkin oli sellanen, etten yleensä edes epiksissä löysäile niin pahasti. Ihan kuin oltais oltu sunnuntailenkillä! No, näin tänä vuonna, ja ensi vuonna sit uudestaan. Sitä paitsi, tänä vuonna ei olis edes ollut paljon iloa joukkueeseen pääsystä, noin niin kuin matkailun kannalta. Tänä vuonna MM-kisat kun ovat Helsingissä ja PM-kisa Norjan Hamarissa. Viimevuonna taas MM:t käytiin Hamarissa ja PM:t Vantaalla. Eli ens vuonna sitten, kun päästään katsastamaan uusia kisapaikkoja.

Joukkueisiin valikoitui hyvät koirat.

Minit:
1. Päivi Männistö & lägpys Leila, LEVEK
2. Janne Karstunen & borter Toffee, BAT
3. Anna Ström & shelam Elli, HU-PU
4. Miia Anttila & kääpin Daisy, ATT
5. Hannu Männistö & koohon Neta, YLIKS
6. Hanna-Lena Väätäjä & borter Ilona, TORKK

Medit:
1. Jari Suomalainen & koohon Frodo, RIMA
2. Sami Oksa & koohon Luka, RIMA
3. Rauno Virta & novnou Leija, ATT
4. Anu Niemi & kromfo Viima, KKK
5. Mari Kaplas & mudi Saima, OKK
6. Nina Sundell & kromfo Urkki, KKK

Maksit:
1. Jaakko Suoknuuti & borcol Zen, LAW
2. Jouni Orenius & borcol Yoko, TSAU
3. Mikko Aaltonen & belpat Ava, OKK
4. Sari Vähäniitty & borcol Iiro, HAU
5. Niina-Liina Linna & borcol Rhett, LAW
6. Jenni Lehtinen & belpam Dingo, TSAU

Kaikkien luokkien kolme ensimmäistä edustavat Suomea MM-kisoissa 26.-28.9. Helsingin jäähallissa (Nordenskjöldinkadulla). Neljänneksi tulleet ovat varakoiria, ja pääsevät ilmeisesti nollakoiriksi noihin isoihin karkeloihin. Sekin on upea tilaisuus, saavat varmasti ansaitsemansa kannustukset kotiyleisöltä. Neljä ensimmäistä paria matkustavat Norjaan PM-kisoihin lokakuussa. 5. ja 6. sijoittuneet on varalla Norjan reissulle.

Näissä joukkueissa jyllää kokemus. MM-edustajista kaikki yhdeksän ovat edustaneet Suomea aikaisemminkin kansainvälisissä arvokisoissa. Jannella on niistä ajoista vaihtunut koira, mutta se ei menoa haittaa. Niin vakuuttavaa on näyttö ollut pitkin kesää. Nelosina onkin sitten pareja, jotka eivät ole kansainvälisissä arvokisoissa vielä olleet Suomea edustamassa. Kaikki kolme tosin ovat vakuuttaneet kansallisilla kentillä huippusuorituksillaan. Medien Anu ja Viima kävivät kesällä Ruotsissa ja Tanskassa hakemassa tuntumaa, ja se reissu kannatti. Tuliaisina oli erinäisiä titteleitä ja hyvää kokemusta. Viitosista ja kuutosista vain Hannu ja Neta ovat minulle uusia nimiä, tosin koikkeripiireissä heidätkin varmaan tunnetaan. Odotettavissa on siis jännittäviä hetkiä niin Suomen kuin Norjan kisoissa.

Täytynee alkaa tarkistella tuota Suomi-krääsäosastoa :)

Pirre sijoittui jaetulle 11. sijalle ystävänsä Nekun kanssa. Riina ei osallistunut lainkaan näihin karkeloihin pennutussuunnitelmien takia. Halusin säästää omaa päätäni yhden koiran kanssa kisaamiseen ja jättää Riinan suhteen turhat jossittelut pois. Riinahan itse oli tästä ratkaisusta aivan eri mieltä ;)


Kiitos, Aila, ketyilystä. Olet vähintään kullan arvoinen!

Ei kommentteja: