sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Haikeita hetkiä

Pepsi-pupsi pikkuriikki (Bertil siis) muutti tänään uuteen kotiin Kokkolaan, Aution perheeseen.

Yön valvomisen jälkeen kotiin päästyäni puuhastelin penneleiden kanssa. Käytiin ulkona, ruokailtiin, leikittiin jne. Isot olivat siinä aktiivisesti mukana. En raaskinut käydä nukkumaan, etten menettäisi viimeisiä hetkiä Pepsin kanssa. Pesin ja harjasin Pepsin, leikkasin kynnet ja siistin tassukarvat. Siinä touhutessa ihmettelin, miten pienestä pennusta onkaan voinut tulla niin rakas.

Äiti tuli hakemaan Riinan ja minut ennen kuin menimme Annea ja Jarnoa vastaan asemalle. Riina kertoi heti pitävänsä Jarnosta, antoi suukonkin. Kotona ulkoiltiin hetki lauman kanssa. Rinttu juoksutti lapsiaan sydämensä kyllyydestä. Sisällä leikki jatkui lelujen kanssa, kunnes pienet simahtivat. Sen jälkeen Pirre ja Riina päättivät aktivoida Jarnoa kantamalla leluja heiteltäväksi.

Pepsiläisen lähdön hetki tuli nopeammin kuin olin kuvitellut. Saatoimme Annen ja Jarnon asemalle. Pepsi sai matkustaa sen matkan sylissäni. Vaikka hetki asemalaiturilla olikin haikea, olin toisaalta myös hurjan onnellinen. Pieni, reipas Pepsi lähti matkalle uuteen kotiinsa, jossa sitä odotettiin kovasti. Kaikki se, mitä olemme Annen kanssa jutelleet ja mitä olen nähnyt on saanut minut vakuuttuneeksi siitä, että Pepsillä on edessään hyvä elämä rakastettuna perheenjäsenenä.

Illalla sain jo kuulumisia tekstiviesteillä. Matka oli mennyt hyvin ja Pepsi-Pupsi oli ollut reipas poika. Kotonaan se oli tutkinut uusia paikkoja rohkeasti ja heiluttanut häntäänsä hurjaa vauhtia. Uusi Rino-kaverikin oli ottanut sen hyvin vastaan.

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Hei Anu! Vastavierailulle tänne tulin :-). Vaikka kyllä mä täällä olen pentukuvia käynyt kurkkimassa taisisin väliajoin. En vain ole mitään kommenttiä jättänyt. Aivan älyttömän söpöjä sheltin alkuja!!

Anonyymi kirjoitti...

Haikean liikuttava oli eron hetki, mutta kun tuli ihania viestejä illalla, niin ne ilahduttivat!

Vaikka pennut ovat Anun, niin niistä tuli minullekin rakkaita kuin omat, ihan niinkuin Pirre ja Riinakin ovat.

Sunnuntaiaamuna herätessäni ensimmäinen ajatus oli onnellinen: Pepsi ja hänen oman perheensä onni.

Voin silmissäni kuvitella Pepsin touhuilun uudessa kodissa häntä vipattaen ja hassuja spurttejansa hyppelehtien :-)

Onnea Pepsille ja koko perheelle!
t. "Leila-mummi"