maanantai 12. huhtikuuta 2010

We are back!

Viime vuonna blogin pitäminen jäi heti alkuvuodesta, mutta nyt täytyy koittaa ryhdistäytyä. Pikaisesti läpikäytynä vuosi on mennyt seuraavasti:

Pirreltä poistettiin lopputalvesta pieni rasvakasvain, joka häiritsi sen liikkumista. Leikkaushaava parani huonosti, ja kuntoutuminen oli hidasta. Lenkkeily ei maistunut, ja vaivaa oli selvästi. Vasta kun päästiin kunnolla uimaan, alkoi Pirrekin kuntoutua. Kesän aikana Pirren vointi palauti ennalleen. Syksyllä Pirressä alkoi näkyä vanhenemisen merkkejä myös henkisellä tasolla, ja nyt se alkaa olla jo aika lailla dementoitunut. Hyvin se silti pärjää muiden mukana. Agilitya Pirre tekee vielä vähän, mutta vain mielen virkistykseksi. Se tarvitsee aika paljon apua, että muistaa miten kaikki tehdään. Tärkeintä silti on, että se muistaa esteiden olevan hauskoja ja että se haluaa yrittää.

Riina aloitti pentujen jälkeen kisaamisen viime alkuvuodesta. Pian jäätiin tauolle juoksun takia. Sen jälkeen treeneihin ja kisoihin palaaminen meni hyvin, ja Riina valioitui vappuna Seinäjoella. Toukokuun alussa Riina loukkasi oikean etujalkansa treeneissä poistuessaan keinulta. Olkapäästä venähti nivelside, ja jouduimme pitkälle kuntoutustauolle. Kuntoutukseen kuului fysioterapeutin suunnittelema jumppa, lenkitys tarkkojen ohjeiden mukaan sekä kuntoilu vesijuoksumatolla. Kesän aikana Riina oppi uimaan, ja siitä tuli oikea vesipeto. Syksyllä ja talvella jatkettiin uimisia Hyvinkään Koirakylpylässä. Nyt on ollut uimisesta taukoa.

Budi aloitti harrastamisen keväällä pilotoivassa penturyhmässä. Opettelimme kaikkea mahdollista agilitya tukevaa, ennen kuin syksyllä aloitimme agilityn treenaamisen. Nyt Buu osaa pujottelua lukuun ottamatta kaikki esteet. Niitä opettelemme 2x2 menetelmällä. Kontaktit Buu tekee hienosti 2on2off. Lemppari esteisiin kuuluvat kontaktit ja rengas, niissä on Bullen mielestä sopivasti haastetta. Vähitellen oltaisiin valmiita epiksiin, kunhan sopivat vaan osuisi kohdalle. Budi ei kesällä ihastunut uimiseen. Se pakoili aina kalliolla, kun me muut mulskattiin järvessä. Budin uintitekniikka on hyvä, se pysyy hyvin pinnalla ja muiden vauhdissa, mutta vesi ei elementtinä taida olla neidin mieleen. Hyvinkäällä se ui kiltisti altaan mitan, kun sen auttaa altaaseen, mutta sitten se taas pakoilee portin luona.

Tänä vuonna ollaan oltu Rintsan kanssa lähes kisaamatta. Meiltä puuttuu vielä yksi agiratanolla kesän arvokisoja varten, joten sitä lähdetään metsästämään. Lauantaina on kisat Riihimäellä ja vappuna Seinäjoella. Toukokuulle on suunnitteilla useammat kisat, joten eiköhän se nolla sieltä napsahda. Ainakin sitten, kun saadaan kepit vielä kuntoon... Tuossa viikolla meillä oli aikamoiset ongelmat avokulmissa, kun liian vaikean treenin seurauksena Riina itseluottamus niiden suhteen romahti. Eilen saatiin asiaa jo reilusti oikeaan suuntaan, joten uskoisin homman tulevan riittävään kuntoon viikonlopuksi.

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Olipa kiva yllätys kun tänne oli pitkän tauon jälkeen ilmestynyt tekstiä :-)

Anu kirjoitti...

Tässä olis tsemppaamisen paikkaa ;D