maanantai 26. tammikuuta 2009

Paastoa, koirailua ja Claudion synttärit

Kirjoittelin viimeksi, että suunnittelin pitäväni paaston. Valmistuin huolellisesti poistamalla ensin ruokavaliosta lihan ja vähentämällä sitten turhia rasvoja ja sokereita. Söin paljon vihanneksia ja hedelmiä ja join runsaasti. Olo oli hyvä. Perjantaina, viimeisen yövuoron jälkeen, olin valmistautunut tekemään reissun luontaistuotekauppaan heti aamupäivällä.

Yön aikana ihmettelin, että on se kumma kun patterit ei lämmitä kunnolla. Vein jääkaapin lämpömittarin päiväsalin pöydälle, että on sitten jotain konkreettista esittää siinä sähköpostissa, jonka suunnittelin lähettäväni huoltomiehelle. Kun mittari hetken päästä näytti 23 astetta peruin aikeeni lähettää mailin. Syytin palelusta muuttunutta ruokavaliota - paastoa aloitellessa kun voi tulla vilu. Siinä neljän paikkeilla totesin, että nyt alkaa iho tuntua aralta ja munuaisten seudulla on kipua. Tuikkasin mittarin vaihteeksi omaan kainaloon, minkä jälkeen totesin että paastoajatukselle saa heittää tältä erää hyvästit. Tuntui hassulta, kun 38,5 asteen kuumeesta huolimatta oloni oli mainio.

Joku kuume-ripuli -tauti se sitten loppujen lopuksi oli. Nukuin seuraavan vuorokauden lähes kellon ympäri. Heräsin välillä vain käyttämään koirat ulkona ja antamaan niille ruokaa. Äiti kävi tuomassa Jaffaa ja mustikkakeittoa. Hän viipyi kaksi tuntia, minkä jälkeen olin niin rätti väsynyt, etten kertakaikkiaan pysynyt hereillä. Mitään kiinteää ei tehnyt mieli syödä pariin päivään, joten tavallaanhan se paastokin toteutui. Onneksi nuo taudit ovat ohimeneviä, ja alkuviikosta taas jaksoi hyvin touhuta.

Treenit ovat taas alkaneet. Riinan eka treenit menivät ilman yhteistä säveltä. Samoin meni Riinan eka kisojen toka rata. Vauhtia oli niin paljon, etten millään pysynyt rouva-koiran tahdissa. Hassuinta oli, kun kesken valssin Riina päätti hypätä tasatassua ilmaan, ihan vaan kun se on niin hauskaa. Hauskaa Riinalla oli muutenkin, se oikein nautti kun pääsi radalle temmeltämään. Viimeisen parin esteen matkalla nauroin maha kippurassa, kun en enää muutakaan voinut. Eka rata meni vähän paremmassa yhteistyössä, joten saatiin napattua talteen yksi nolla. Seuraavat kisat ovat ensi viikonloppuna Turussa.

Pirre ei ole vielä päässyt treeneihin eikä kisoihin, eikä sille ole kisoja vielä edes luvassa. Pirre täyttää maaliskuussa 10 vuotta, joten säälin sitä kylmillä ilmoilla. Vanhenevalla koiralla kun loukkaantumisriski on suurempi, ja Pirrellä on omat taustansa. Talvikausi mennään niin, että katsotaan millainen treenisää on luvassa ja päätetään osallistumisesta sen mukaan. Siksi en viitsi ilmoittaa sitä kisoihinkaan, viiden asteen pakkanen kun ei ole vielä syy saada rahoja takaisin.

Budin kanssa ollaan puuhattua kaikkea pientä. Pari kertaa ollaan käyty hallilla tekemässä kontakteja ja vähän keinumassa. Kontaktia tehdään 2-on-2-off. Budi tuntuu vähitellen hoksivan, mitä siltä pyydän. Keinu ollaan tuettu niin, että painottamaton pää on 10cm ilmassa ja painotettu on maksi pöydän varassa. Siitä Budi sitten kävelee alas. Keinu on sen mielestä tositosi hauska.

Lauantaina osallistuin tuttavani Claudion 50v syntymäpäiville. Hänen vaimonsa Pia oli järjestänyt yllätysjuhlat. Kokoonnuimme VM Karting Centeriin, jossa osa porukasta ajoi 15 kierroksen kilpailun. Claudio sijoittui kilpailussa neljänneksi, mutta palkittiin reiluna kilpialijana kuoharipullolla. Itse jätin ajelun väliin, koska oli ollut viisi edellistä yötä töissä ja nukkunut aamulla vain kolme tuntia. Kartingin jälkeen menimme syömään Mummolaan. Ravintola oli sisustettu viihtyisästi mummolan tyyliin. Vessoissa kuului maatilan ääniä: lehmän ammuntaa, possujen röhkimistä, kanojen kotkotusta ja lintujen laulua. Ruoka oli hyvää. Claudio itse oli kovin ilahtunut synttäriyllätyksestään, ei ole kuulemma koskaan ennen juhlinut syntymäpäiväänsä samalla tavalla.

Aila osallistui myös Claudion syntäreille, mutta tuli vasta syömään. Sitä ennen Aila kävi Geenan kanssa Turussa koiranäyttelyssä. Reissu oli kannattava, sillä Geenan tuloksena oli ROP VET, VSP ja SERT!!! Onnea vielä kerran menestyksestä.

Itse olen aloittanut (taas) lihasvoima- ja keskivartalotreenin. Inhoa vatsalihasliikkeitä (tykkääkö joku niistä?), joten teen syviä lihaksia tasapainolaudalla ja jumppapallolla liikuttajalihaksia. Reisiin ja pohkeisiin koitan saada lisää voimaa tekemällä sarjana nopeita kyykkyjä ja paikallaan juoksua samalla nyrkkeillen. Kohta, ehkä jo huomenna, siihen voi lisätä juoksuspurtteja. Saa nähdä kauanko tämä innostus kestää. Tavoitteena olisi, että pärjäisin paremmin radalla Rintun kanssa ja että tulevassa agisähly turnauksessa olis enemmän potkua kropassa.

3 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Kiitos onnitteluista :-)
Korjaan sen verran, että tulos oli ROP VET, VSP ja SERT.

Aila kirjoitti...

Ai niin, ja minä tykkään vatsalihasliikkeistä, ne on ihan mun favouritteja. Joo - oon kaheli.

Anu kirjoitti...

No sä nyt ootkin joo... ;) Hyvä kun korjasit tuloksen, muutin sen tonne tekstiin. Yöllä kun kirjoittaa, niin...